Söndag i skogen.

Idag har jag haft en alldeles exemplarisk söndag. 
 
Blev övertalad att följa med på långpromenad i skogen tillsammans med min familj + moster, peter och lillkusin.
 
Så jag tog på mig gosigaste tröjan och röda gummistövlar och följde med. 
 
Min syster passade på att anteckna inför ett skolarbete om barrskogar/lövskogar (Varför sysslar man med sådant på naturkunskapen nuförtiden?)
 
Vi tog fikapaus efter en stund. Här är Dina och Sacko som längtansfullt iaktar oss äta kakor. 
 
Jag och mamma hamnade på efterkälken när vi beundrade utsikten en stund.
 
Såg Jonas Hassen Khemiris "Apatiska för nybörjare" som vi har i läxa i teatern tills på torsdag. Världens bästa läxa enligt mig och var så nöjd att jag inte visste vart jag skulle ta vägen.

Vad är väl en bal på slottet?

I juni var det bal för de blivande studenterna på skolan. Vi var där och tittade på våra kära skolkompisar som gick längs röda mattan och var så fina att vi ville gråta.
 
Det har inte blivit av att jag har visat, men eftersom jag är en förespråkare av mottot "bättre sent än aldrig" så kommer några av bal-bilderna nu, nästan fyra månader senare!
 
Direkt efter skolan åkte jag, Hanna och Amanda hem till Andrea för att hjälpa henne att bli bal-snygg. Vi lyssnade på den här spellistan och piffade Andrea till tänderna!
 
Tillslut blev det dags att bege sig till Grand Hotel och norpa åt sig bästa platserna. Här är några av mina klasskamrater som jag gick med tillsammans innan jag åkte till USA. Dom stod nog för snyggaste bal-entrén.
 
Sedan dök Sara och Sofia (som var hur snygga som helst!) upp med deras lärare Nevad. Vi tyckte det var en utomordentlig kul att de hade sin lärare som bal-dejt!
 
Här är Madde, Louise och Gabriel från min gamla klass. Madde hade en helt fantastisk håruppsättning!
 
Efter hur lång tid som helst kom äntligen Ida, Jonas och Andrea! 
 
När alla hade kommit så skyndade vi oss mot stadsparken för att få ett ord med våra vänner. Här har vi ryckt tag i Maja och Felicia som antagligen tittar på nåt kul på marken.
 
Jag öste kärlek över Minas fantastiska klänning! Kolla på den liksom!
 
Vi hittade Andrea tillslut! Hon var så vacker att jag ville gråta som ett litet barn! Fina vän.
 
Avslutar balen med en klockren bild på hela balgänget som försöker ställa sig fint för att få snygga kort! 
 
 
 

Om USA och Indiana.

Ni vet kanske att jag var utbytesstudent i USA för två år sedan? I Indiana närmare bestämt, där det egentligen inte finns mycket mer än majsfält och kossor. 
 
 
Om en månad ska jag åka tillbaka, återse personer jag har saknat och gå på min värdsysters bröllop! Att få komma tillbaka till USA, som numera nästan känns som ett andra hem ska bli helt fantastiskt roligt! 
Tycker vi firar med några bilder från Amerikatt! 
 
Vi börjar med en ganska så rolig bild på mig och min värdmamma Cindy. Det var Halloween party och vi firade min sjuttonårsdag. Vi var utklädda till the red queen från Alice i underlandet och wicked witch of the west från trollkarlen från Oz, ganska bra kombination tyckte vi. 
 
Vardaglig syn; Amish-kvinnor, som tagna från de tidiga 1900-talet handlar mat på Wal Mart. Knäppaste kontrasten. 
 
När jag var i Washington DC besökte jag krigskyrkogården Arlington, det var så sorgligt vackert att jag knappt visste vart jag skulle ta vägen. 
 
Här är jag 300 meter ovanför Las Vegas, världens glittrigaste stad. Kul grej att veta om denna bilden är att jag aldrig varit så höjdrädd i hela mitt liv som jag var just när denna bilden knäpptes. 
 
Detta är ett football game på min skola, homecoming game för att vara exakt. Jag var där tillsammans med min spanska värdsyster och min svenska utbyteskompis Kristin. Det var första gången jag var och såg ett football game någonsin och jag trodde helt seriöst att jag hamnat mitt i en amerikansk high school film.
 
 
Jag var i New Orleans, där jazzmusiker spelade runt diverse gathörn och alla hus såg ut så här!
 
I New Orleans åt vi frukost på mina drömmars Café. 
 
Jag och värdbrorsan utforskar trädkojor i New Orleans. 
 
Tog denna fruktansvärt fula bild på juldagen när vi öppnade presenter hos min värdfamiljs släkt i Chicago. Självaste julafton firade jag genom att titta på när min familj i Sverige firade riktig svensk jul med pepparkakor, gröt och adventsljusstakar. Nej, amerikansk jul var ingen höjdare. 
 
Jag och cirka 30 andra utbytesstudenter åkte på världens roligaste resa till Los Angeles, Las Vegas, Grand Canyon och Phoenix. Här är det närmsta vi kom Hollywood-skylten. 
 
Och här är två italienska vänner och en massa cactusar någonstans i Arizona. Och de får avsluta mitt amerikanska inlägg. Om ungefär 730 timmar är jag på amerikansk mark igen!

När vi ändå talar om födelsedagar.
Om cirka en månad fyller jag år. 19 år, en enligt mig värdelös ålder. Men det hindrar inte mig från att önska mig spektakulära saker i födelsedagspresent.
 
Som till exempel en flygbiljett till Indiana, så jag kan hälsa på min värdfamilj och gå på min värdsysters bröllop. Eller porslin som är fint! Helst Gröna Anna, Mon Amie, Berså, Mumin eller Ribb. Fast egentligen tycker jag nog om allt proslin som är fint. 
 
Jag önskar mig också te i alla dess former. Jag anser att man aldrig kan få för mycket utav te. Likadant med skivor, FÖR många skivor kan man inte äga. 
 
Förutom en välbehövlig flygbiljett, fint porslin, te i alla dess former och skivor att dansa till så önskar jag mig pengar att spara till vår studentresa som går till Paris och saker som är bra att ha när man flyttar hemifrån, exempel bestick, kastruller, rivjärn och allmänt bra och tråkiga saker. (Förövrigt är alla bilder från min pinterest)
 

17

 
Kära syster.
 
Jag hatar när du gnäller om småsaker, säger att min vegetariska mat är äcklig och ser ned på min musiksmak. Jag blir frustrerad av de faktum att du är cirka sju centimeter längre än mig och att du alltid klår mig i armbrytning. Men allt de spelar ingen roll för enligt mig finns det ingen bättre syster i hela världen. 
 
I mina ögon kommer du aldrig vara stor. Inte ens idag när du firar din sjuttonde födelsedag. Nej, i mina ögon förblir du en liten lintott på en vit ponny. Jag kommer aldrig sluta förknippa rosa, glitter och läppglans med dig hur gammal du än blir. 
 
Eftersom att jag inte kan fira dig på din födelsedag idag, då du förmodligen ligger i solen med en paraplydrink på Cypern så tänker jag ändå ge dig lite visdomsord från en nästan nitton år gammal storasyster som aldrig kommer förstå sig på din förkärlek till pojkar med håret kammat bakåt och vita tunikor med volanger: Ta vara på de sista 365 dagarna innan din myndighetsdag för det är möjligt att de kan bli de (än så länge) 365 bästa dagarna i ditt liv.
 

 

 
 
 
 
 

Glasögondöden.

Elsa Billgren tipsade om några glasögon på sin blogg och mitt hjärta slog säkert ett extra slag när jag såg dessa. Jag tror jag skulle kunna vara kapabel till att döda för ett par. 

With all the colours that you want.

 Jag tar måndagsnöje till en helt ny nivår då jag studerar hur solen slänger skuggor på mina väggar, lyssnar på min höstlista, visslar med till eine kleine nachtmusik och letar efter en flygbiljett till Indiana. 
 

Förstorar.

Från och med nu kommer mina bilder vara lite större. Jag har lyckats lista ut hur man flyttar menyn längre åt höger och anser att jag förtjänar nobelpris då jag är nästintill hjärndöd när det gäller datorer och dylikt. 

En vinkväll.

 
Ungefär så här såg det ut igår när jag bjöd hem några fina människor på vinkväll. Vi diskuterade oviktiga saker som utseende, hur man sover, pinsamma frukostar och dansade till allt från Lady Gaga till Broder Daniel. 
 
 

Pinterest

Härom natten när jag inte kunde sova skaffade jag ett pinterset-konto. Jag har alltid tyckt att det verkar lite hysteriskt, men efter två dagar har jag sålt min själ till djävulen och är fast i pinterest-träsket. 
 

 
Skor att traska genom hösten med.

Förra hösten letade jag ihjäl mig efter ett par skor som dessa. Nu äger jag ett par och hoppas att vi ska få mycket fina höstminnen tillsammans. 
 

RSS 2.0