torsdagsgrå

I dag ville jag mest gråta när det blåste iskalla vindar och regnet slog i ansiktet. Jag tog på mig min nya knytblus, pratade om korkade pojkar, planerade det kommande året och fikade två gånger med Hanna.
Nu är klockan över midnatt och jag kom precis hem från Göteborg efter att ha sett en film på bio jag antagligen aldrig någonsin mer kommer reflektera över.


(Detta var den bästa bilden jag lyckades knäppa på min fantastiska nya knytblus en grå torsdag som denna)

Göteborg tystade ner som en skam.

Jag och Amanda trotsade regnet, kylan och hela världen och åkte till Göteborg.


Jag försökte tappert liva upp den grå himlen med ett gult skärp.


Jag åt hemskt goda foccacia-mackor med olivröra och mozarellaost. Sedan tog jag inte så mycket mer bilder då mina händer mest kurade i fickorna i kylan. När kylan tog överhand åkte vi hem, kröp ner under varma filtar och såg på film.



cafékaffe

Slängde upp mitt oduschade hår i en knut klockan tio på morgonen.


Träffade min goda vän Kristin. Vi pratade festivalminnen, sykurser och nyårsfester över en kopp kaffe. Himla trevlig dag!

Du är svag men en dag blir du oslagbar

Jag har ägnat hela dagen åt att gå runt i pyjamas, lyssna på bra skivor och städa min garderob. Det behövdes och jag kom fram till att jag äger 15 kjolar, att det finns 10 randiga plagg i min garderob och att 43 procent av mina kläder är svarta.


Juli, Augusti och September 2011

Juli.
I juli blev det äntligen ett par få solskens dagar och jag gick mest i klänning.

En dag i Juli hade jag på mig en ny favoritklänning och knästrumpor.


Hade två fina spontandagar i Varberg med en fin vän.


En helg i Juli hade jag nog en av mina bästa sommarminnen. Jag och Amanda hade inga biljetter till när Håkan spelade i Varberg så vi stod utanför och sjöng så högt vi kunde. När vakterna trodde att Håkan spelade sista låten öppnade de upp grindarna för att kunna släppa ut folk. Jag och Amanda sprang in och fick skrika oss hesa och hoppa oss trötta i kanske tjugo minuter innan Håkan slutade spela.

Dagen efter åkte vi till Köpenhamn och träffade en vän jag inte träffat på länge. Vi satt på bänkar i solen och kollade på folk, vi bläddrade bland böcker och skivor och gick på en skum fest under en bro och sneglade på en lång pojke med ryggsäck.



Augusti.
I Augusti skulle jag börja på gymnasiet igen efter mitt utbytesår. Jag skulle börja i en ny klass och var så himla nervös. Jag försökte förgäves få tag på rektorn för att få reda på vilken klass jag skulle börja i och gå igenom min kursplan. Men först hade jag min sista veckor sommarlov.

Familjen åkte till Härnösand och hälsade på min gammelfarmor Vera.



Hade en himla trevlig picknick med några vänner under sommarlovets sista dagar.


Jag träffade Moto Boy och blev typ hur jävla lycklig som helst!

September.
När September kom fick jag en ny kamera och blev så galet glad! Hösten kom och jag som hade saknat hösten så himla mycket 2010 blev världens gladaste.


I början av September fick jag tandställnign och tyckte att det sög. Helt plötsligt gick jag runt med en tandborste i tygpåsen och det blev jobbigt att äta knäckebröd i skolan.


Knästrumporna åkte fram igen en dag i September.


På min systers födelsedag spelade Håkan på Liseberg. Jag och några goda vänner satt på asfalten och väntade på Håkan i några timmar. Jag blev besviken när han spelade hela sitt senaste album men skrek mig lycklig ändå. Sedan åkte jag på födelsedagsfest hos Kristin med Andrea och vi hade det så himla kul!


Under mina och Amandas deppiga dagar gjorde vi om min städskrubb till en koja. Där satt vi och drack te och lyssnade på fin musik. Tyvärr har kojan förfallit lite nu, men den finns där att bygga upp när de deppiga dagarna smyger tillbaka igen.

Det blev julafton.

Fick äntligen fira svensk jul igen, åt tills jag knappt orkade stå och hade det himla fint!

Började julafton med att åka till stallet och se på när min syster red julkadrilj.



Sedan åkte vi till Hedared och firade jul med mammas släkt.





Dessa fina ting låg under granen och hade mitt namn på.



Marimekko-skål


De Kent-skivor (+ två singlar) jag saknar i min samling och Hot Fuss av The Killers.


Fick ett fantastiskt fina örhängen av Amanda.

It felt just like christmas.

Firade jul med pappas del av släkten hemma hos farmor och farfar.


tjugotredje

I går fick mitt slitna hår sig en omgång av saxen och jag missade skolavslutningen, tråkigt för den skulle tydligen varit rätt rolig i år. Men jag tröstade mig med att åka på Jul på Liseberg med några himla fina vänner.

I dag är det dagen innan julafton och jag går klädd så här. Snart åker jag hem till farmor och farfar och dricker lite för mycket julmust.



Kaffepaus

Jag fick jullov och gick och fikade på ett av mina favoritställen i stan.

'

Andy take a little snooze.

Något av det bästa som finns är nog inställd idrott måndagmorgon! Jag sover extra länge, dricker apelsinjuice och hoppar i den nya sammetskjolen.


Det kan vara jag som står på tur.

När klockan slår midnatt sitter jag med vemodet som sällskap och lyssnar på Winnerbäck. Staplen med läxor ligger på min randiga soffa och kallar på mig men jag höjer bara volymen och Lars sjunger högre.

Jag äter upp mina sista mustachlakritsar och skiter i allt.


Fredagseftermiddagen


Kom hem och gjorde svamp och spenatmackor för jag tyckte jag behövde det efter en hemskt dålig insats på mitt tyskaprov.

Snodde in mig i mina nya lakan jag jag räddade från farmor och farfars saker de skulle slänga förra veckan och sov en bra stund.

Nu väntar jag in lite fina människor som kommer hit och håller mig sällskap när jag sitter hundvakt åt min familjs yrväder - Iris.


April, Maj och Juni 2011

April, Maj och Juni var slutspurten på mitt utbytesår och tre himla fina månader.

April.
I April blev det vår och jag fortsatte att upptäcka USA.


På Springbreak tog min värdfamilj med mig, min spanska värdsyster och våra två utbytesvänner till en varm resa till New Orleans. Vi åkte bil och jag satt inklämd i ett baksäte i fjorton timmar och lyssnade nästan bara på Kent.



Vi åkte på en air boat ride i Louisianas träskmarker. Där togs nog denna bild på mig som alla fortfarande skrattar åt.


Jag hittade mina drömmars Café i New Orleans.


Efter några fina dagar i New Orleans tyckte vi att ett stopp i Memphis skulle sitta fint. Jag besökte Graceland och tog nog hundratusen bilder.

Maj.
Maj var minst sagt en hektisk månad! Jag hade nog inte en ledig stund och trivdes bra med det.


Jag började maj på en resa med en hel drös utbytesstudenter till Washington DC och New York. Första stoppet var DC och det var den renaste, mest formella och en av de finaste städerna jag varit i.



Vi besökte The Holocaust Museum i DC och tände ljus för förintelsens alla offer.



Nästa stopp var New York och jag blev kär i den staden.



Kort efter hemkomsten från DC och New York var det dags för The American Prom. Jag gick med mina vänner Kerstin och Ploen på deras skola eftersom Prom på min egen skola en vecka senare krockade med min familjs besök till Indiana.


Jag lånade en klänning och såg ut ungefär så här.


Efter tio månader fick jag äntligen träffa min mamma, pappa och lillasyster som kom på besök. Jag var så lycklig och kunde inte sluta skratta.


Vi besökte bland annat Chicago.




Juni.
I Juni hade jag befunnit mig i USA i nästan elva månader och det var dags att åka hem.


Jag hittade ett par jeansshorts för 1 dollar.


I Juni gjorde jag inte mycket annat än att plugga inför finals i skolan, packa och ta farväl av en massa fina människor.

'
Min sista helg i USA var galet varm och jag spenderade en dag med mina värdföräldrar på den amerikanska landsbygden. Det var så himla fint!


9 Juni landade jag äntligen i Sverige igen. Jag fick återse min släkt och mina vänner igen, det var nog den lyckligaste dagen i mitt liv. Sverige var sig likt. Den här bilden togs när jag och några vänner hade skolavslutningsfika, jag åt kladdkakemuffins och drack brämhultsjuice som jag saknat så mycket!


I Juni gick jag på kalas hos min fantastiska vän Andrea som fyllde 18 år.


Jag såg Bob Hund på Liseberg.


och spenderade världens kallaste midsommar med tusen filtar, en gul ukelele och Amanda.

Världens finaste.

- Nu spelas vår låt på musikhjälpen. Min förkylda hals sjunger för fullt och jag dansar och önskar du var här brevid mig
- Det är jag alltid! Jag sitter bakom ditt öra och dinglar med mina bleka tändsticksben och mina ögon lyser (shade mysterious blue)

Min vän är så himla bra och fantastisk!


Onödigt men fint som snus.

I söndags räddade jag gamla saker farmor och farfar tänkt slänga. Två av dem står på min hylla numera.
Cornflakesburken minns jag alltid innehöll special K och stod i farmor och farfars skafferi när jag var liten. Tavlan med rosen kom i par och jag har aldrig sett dem förut, men tyckte de var himla förtjusande!


Januari, Februari och Mars 2011

Om alla andra kan så kan väl jag med göra en sammafattning av mitt 2011.

Januari.
Jag hade spenderat nästan halva mitt utbytesår i USA och var mitt uppe i den amerikanska vardagen och gjorde väl egentligen inte så himla spektakulära saker.


Jag färgade mitt hår svart igen för jag klarade inte av mitt råttfärgade svensk-hår något mer.


Kathrin från Tyskland anlände i Januari som halvårs-student och hon var något av det bästa med USA.


Någon gång i Januari köpte jag denna klänningen och använde den så ofta det gick.

Februari.
I Februari försvann snön och jag fick nytt hopp om att våren någon gång skulle komma.


I Februari ville inte min kamera fungera, så det flesta händelser förevigades med min amerikanska mobilkamare som var näst intill värdelös. Här är i alla fall Jag och min tyska vän Julia i en hotellkorridor mitt i natten efter att ha haft klädsim i poolen.


Mina eftermiddagar spenderade jag mest tillsammans med min american history book. American history var jobbigt och tog nästan död på mig.


I Februari gjorde vi EF-students reklam för EF på en Hockey Match i staden där jag bodde. (när denna bilden togs var jag mitt uppe i ett skrattanfall. Det var en himla fin kväll)


Jag lyckades föreviga min hatade skoluniform.


Någon helg i slutet av Februari tog min värdfamilj med mig och två spanjorer till Purdue University och jag bestämde mig för att om jag någon gång ska gå på ett american college så ska jag gå på Purdue.

Mars.
Mars var den mest fantastiska månaden under hela mitt utbytesår!


Jag och mina värdföräldrar åkte till the EF confernence i  Las Vegas. Det var otroligt.




Några av mina Northern-Indiana vänner var också där.


Senare i Mars åkte jag och mina svenska vänner - Victoria och Kristin på EF Discovery Tour till LA-Las Vegas-Grand Canyon. Jag hade en sån fin tid med mina vänner.


Och givetvis nyfunna vänner.





Jag tog inte så mycket foton under denna åtta dagar fantastiska resa, men jag filmade en del inför mitt engelska projekt jag hade. Tyvärr är det mest jag som syns i bild då det var syftet med projektet (jättelöjligt men jag fick ett A på den, så jag ska väl inte klaga).


Nu har jag pinsamt nog gråtit av lycka.



Lämnar.

Lämnar Borås-ovädret och åker till mina vänner i Lidköping och firar en födelsedag.
Auf Wiedersehen.


Posta paj!

Amanda postade paj till sin vän i Jokkmokk idag. Det är sant, hon postade paj. Äppelpaj om jag inte minns fel.


Idag består min kväll av Montecore och te. Jag är trött och orkar inte ta tag i varken krönikor, julklappar eller födelsedagspresenter.

Här ligger jag och blöder.

Bestämde mig ganska spontant för att köpa pepparkaksdeg, lyssna på när Markus Krunegård sjunger om att hänga sig i en julgran och baka pepparkakor. Det var himla fint.


Läste också ut en bok som jag tycker var fantastiskt fin och välskriven.



Lördagsglitter.

När pappa erbjuder sig att följa med till Göteborg så kan jag inte annat än att slänga på mig min glittrigaste tröja, buga och bocka och hoppas att vi inte slår ihjäl varandra.


Första december då och nu.


1 december 2010 satt jag i mitt rum med gula väggar i Indiana, hade precis firat min första american thanksgiving och taggade en american christmas. Jag saknade Sverige, såg julkalendern på svt play lyssnade nästan bara på Håkans version av Fairytale Of New York.


Ett år senare är det 2011. Jag är tillbaka i den vanliga svenska vardagen och glömmer nästan av min tio månader långa vistelse i staterna. Det ligger lussebullar i frysen och jag lyssnar på The OC Chrismukkah soundtrack och önskar mig nästan bara skivor och ett bob hundörngott i julklapp.

RSS 2.0