Ett långt inlägg om ett äventyr i Berlin.

 
För ett par veckor sedan besökte jag och personer jag tycke om Berlin.
Det såg ut så här:
 
Amanda i luften.
 
Michaela åker s-bahn (eller u-bahn, fattade aldrig riktigt när det var vilket).
 
Lyckades hitta till vårt hostel!
 
Träffade våra berlinska vänner över en fika första kvällen. Här är Andrea och Elin mitt uppe i en diskussion med Mikaela med k. 
 
Vi tog oss till förintelsemonumentet en dag. Samma dag regnade det, kameran fick ligga i väskan och jag tappade bort mitt dagskort till tunnelbanan. Scheisse happens.
 
Vi köpte second hand i kilopris och åt vietnamesisk mat tillsammans med Berlin-vännerna. Här är Linnea, Mikaela och Andrea som är glada fastän det inte syns på bild. 
 
En kväll skulle vi till en bar och möta upp vårt andra ressällskap - David, Daniel, Fanny och Pixi. Vi förfestade på öl samtidigt som vi försökte hitta dit. 
 
Vi hittade dit till slut. Här trängs Michaela, Fanny och Pixi.
 
Här är en partyklädd David i Fanny och Pixis fantastiska hostel-rum. 
 
Daniel och Fanny.
 
Vi hamnade på en nedlagd tågfabrik där de hade massa olika klubbar. Vi hamnade i "badhuset" där de hade målat läskiga bebisar på väggarna och spelade psykedelisk musik. 
 
Utanför hade de passande nog ett badkar där jag och Pixi hade badkarsfest. Sedan försökte vi hitta hem, men istället för att hitta hem hittade vi ett gäng britter som var ungefär hur roliga som helst!
 
En dag gick vi på loppmarknad där de hade allt krimskrams man kan tänka sig.
 
Vi fastnade vid denna mannen en stund. 
 
Vi hittade en italiensk restaurang vid Alexanderplatz och beställde sjukt goda pizzor och drack kopiösa mängder cola.
dit
En kväll hittade vi Berlinmuren, vilket vi tyckte var fantastikt! 
 
Samma kväll hamnade vi i en fotoautomat och tog fula bilder. 
 
Vi mötte upp britterna som vi träffade på väg hem från det psykedeliska badhuset. Världens skönaste människor ungefär! Här är tre av dem i en sjukt ful bild. 
 
Här är Andrea, Amanda och Michaela på väg hem efter sjukt galen och rolig natt. 
(Innan jag tog bilden sa jag: Se ut som ni känner er! Det förklarar allt!)
 
Trots att vi fick ungefär tre timmars sömn så lyckades ändå jag, Amanda och Elin ta oss upp. Vi åkte och hälsade på i Maja och Linneas lägenhet där det finns ett trasigt piano och fruktansvärda tapeter. Vi handlade mat, fann Michaela och Andrea nyvakna och lagade middag på vårt hostel.
 
Sedan tog vår fantastiska resa till Berlin slut. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Till Hanna.

Idag är ingen vanlig dag, för idag är det din artonårsdag! 
 
Minns du andra dagen i tvåan? Jag hade precis börjat i klassen och mådde illa av nervositet när jag styrde stegen mot sal 001. Där satt du, log och vinkade och tyckte jag skulle sätta mig bredvid dig. 
 
Det finns 45 720 Hannor i Sverige, men bara en Hanna som har en förkärlek till mopsar, bamse, pojkar med snortajta jeans och långt hår, allting som glittrar och som dessutom kan vifta på näsborrarna. 
 
Det bästa med dig är att man kan ha kul oavsett om man dricker vin ur plastglas på festival eller äter pizza en tisdag-eftermiddag. Och att du alltid skrattar så högt att folk vänder sig om när du är glad och stampar så att golven i skolan skakar med dina tuggummirosa kängor när du är arg. 
 
Du är bäst därför att du delar ut kramar när det behövs och att du hittar på lagom töntiga smeknamn på pojkar man träffar i skolkorridorer eller på fest. Att du skriksjunger lika högt som mig på konsert och gärna klär upp dig i rosa peruk, läppstift och glitter när det är party är också något som är bra med dig. 
 
Det har gått 458 dagar sedan du tog hand om mig den där första måndagmorgonen i nya klassen. Snart viftar vi med våra studentmössor på ett lastbilsflak, dricker rödvin i Paris och gör disk-och-städ-scheman i Norrköping. 
 
Men innan dess skall du ha det bästa artonåriga månaderna man kan tänka sig!
Grattis finaste du. 
 
 
 
 
 
 
 

INDIANA - Del 1

Under lovet var jag i "min andra hemstad" Fort Wayne, Indiana, hälsade på min värdfamilj och gick på min värdsysters bröllop. Det var bästa veckan på länge och sorgligt nog tog den slut alldeles för fort...
 
Jag var hemskt dålig på att ta med kameran ut på äventyr, men här kommer i alla fall några bilder från veckan som gick.
 
En middag som avnjöts i riktig amerikansk anda. Här är min värdföräldrarna Cindy och John, Lyndsay, Ethan (poserandes med en hamburgare. haha) och familjens nya utbytesstudenter. Julie från Tyskland och Ayumi från Japan, ungefär världens gosigatse utbytisar!
 
Gjorde givetvis flera obligatoriska besök till Glenbrook Mall. Här är en spännande bild på parkeringsplatsen utanför. 
 
Fick min värdbrorsas rum under min vistelse där Star Wars är ett genomgående tema.
 
Julie och Ayumi bjöd över en vän och vi bakade kakor som blev helt värdelösa och såg på film.
 
Skrattade gott åt att Halloween och juldekorationer låg sida vid sida.
 
Lyndsay och Andrew fick öppna min present innan bröllopet, för jag hde ju släpat den hela vägen från Sverige och åkte hem på söndagen när det var presentöppnar-dag. 
(Notera Lyndsay's fantastiska hårfärg för övrigt!)
 
Bröllopsbilderna kommer i ett annat inlägg, vilket antgligen läggs upp efter att jag kommit hem från Berlin! 

Instagram - Oktober

Nu när jag är hemma från Amerikatt tänkte jag visa vad jag har haft för mig på instagram under oktober månad.
 
I oktober kom äntligen höstfärgerna och det var dags att plocka fram halsduken! Hanna åt soppa i mitt kök, jag åt scones och lyssnade på David Bowie.
 
 
Spenderade söndagar på mitt golv, hade finklänning på mig och fikade. En lördagsmorgon hittade jag en gata där någon haft konfettiregn. 
 
Var hemma hos David som har dekorerat sin vägg med Lana Del Rey. Läste The Great Gatsby och vart inte särskilt imponerad. Nedräkningen till USA började och jag lyssnade på Bob Dylan.
 
Dagen innan jag fyllde år kollade jag på Bamse och sedan vaknade jag som nybliven nittonåring! Hade middag för mina finaste vänner och sedan åkte jag ÄNTLIGEN till USA. Där Starbucks fortfarande testar nya versioner av mitt namn.
 
Indiana var sig likt! I min ryggsäck hittade jag stjärnor från en maskered i våras där jag var utklädd till Henrik Berggren. Min värdsyster Lyndsay gifte sig och var hur fin som helst! 
 
Sedan var oktober slut. 
 
 

RSS 2.0